Saturday, February 16, 2008

Hooaeg V

947

Hamburger SV

Hooaeg 2011/2012

Peale ebaõnnestunud hooaega tegin pakkumise Hamburgi tiimile ning klubi juhatus määras mu uueks peatreeneriks. Klubi uus, mängijad uued, tegin ka taktika neile uue. Boardile lubasin tabeli keskmesse jõuda ning see lubadus andis mulle transferiteks pea 6 miljonit inglise naela.

Kuna mehed päris vanad, siis hakkasin kluppi uusi värskeid nägusi otsima. Eelnev manager (Louis van Gaal) oli lepingud sõlminud Ajax'i mängijate Sarpongi ja Vermeeriga, kes tasuta minu klubiga liitusid. Ostsin omale Guilherme Belgiast Standard'ist 1.1 miljoniga - tema hakkas mul asendama eelmist igivana väravavahti. Tasuta sain veel Ivan Rakitici Schalke'st, Karim Haggui Stuttgart'ist ning Kevin Vandenberghi FC Utrecht'ist. 4,7 miljoniga ostsin Lukas Podolski Bayern'ist, Steven Pienaari 3 300 000 £ eest Marseille'st ning talvel tuli Clement Chantome PSG'st 3,4 miljoni naelaga. Maha müüsin 2 miljoniga Alexey Berezutskiy, 2,5 miljoniga Hernanese, 2,6 milliga kadus minu tiimist Makelele ja Thiago liikus 2,9 miljoni eest mujale - seega müüsin suuremaosa oma non-european mängijatest maha. Hooaeg võis alata.

Esimene tähtsam mäng oli Stuttgart'i vastu Liiga Karika poolfinaalis. Mängu alustasid tormilisemalt vastased ning 24. minutil lõid nad nurgalöögi-järgsest olukorrast ka värava. Hitzlspergeri söödu lõi sisse Hilbert. Seis seega 1-0 vastastele. järgmise 20 minutiga enam midagi ohtlikku ei juhtunud ning vaheajale minnes jäi seis muutumatuks.Teisele poolajale läksin vastu vähe ründavama taktikaga ning ära tasus see ennast alles 86. minutil, kui äärelt tulnud tsenderduse Ivica Olic peaga sisse lõi. Tablool siras 1-1. Minu poolaja domineerimine jätkus ning 90+4. minutil, viimasel üleminutil, saatis vasakust nurgast Ivan Rakitic nurgalöögist lendu palli, mille Artem Milevskiy peaga esimese posti juurde suunas. 2-1 võit üleminutitel ning koht finaalis. Finaalis alistasin ma Schalke pärast 1-1 lõppenud normaalaega 5-4 penaltitega ning esimene tiitel oli võidetud. 5 päevaga tiitel võita pole paha.

Hooaeg lõppes aga üle ootuste hästi. Liiga võitsin 69 punktiga, 8 punkti enam kui Bayern'il, kes II jäi. Kolmas oli Leverkusen. Saldoks jäi siis 21 võitu, 6 viiki ja 7 kaotust, väravatevahe +30 (68-38). Karikas jõudsin poolfinaali, nagu board ka soovis, kaotasin seal Aachen'ile penaltitega 4-3, normaalaeg lõppes 2-2. Mängisin ka Euro Cupis, kus alagrupi faasist pääsesin edasi esimesena, alistasin ka esimese knock-out ringi vastase, kuid 2. ringis kaotasin Chelseale kokkuvõttes 4-1. Klubi edus liigas mängisid ülisoort rolli minu ründeduo Podolski-Milevskiy. Podolski oli liiga suurim väravakütt 24 väravaga. Parima mängija valimistel jäid mõlemad ründajad 2. ning 3., esimene oli Guilherme Bayern'ist. Parim assisterid oli klubis Ivan ja Lukas 15 assistiga mõlemalt.

Uus hooaeg ootab ees, kus plaanin hea partii Champions League's teha. Loodan saada ka kena summa uute mängijate värbamiseks, kuid seda raskendab klubi kehv finantsolukord. Loodame parimat!

No comments: